İFSAK Çevrim İçi Etkinlikler Tüm Hızıyla Devam Ediyor!
İFSAK Toplumsal Cinsiyet Grubu’nun, Gülçin Dinç ve Sevtap Yıldırım ‘ın konuk olarak katılacağı, “Yedi Renk” adlı söyleşi ve fotoğraf gösterisi etkinliği 17 Haziran 2021, Saat 21.00 ‘de canlı yayın olarak İFSAK TV’de!
“Yedi Renk”;
Ülkemizde LGBTİ bireyler, cinsel kimlikleri nedeniyle toplum içinde yaşama, barınma, eğitim, çalışma hakkı gibi en temel hak ve özgürlüklerini yasal düzenlemelere rağmen kullanamıyorlar. Ayrımcılığa, ön yargıya, dışlanmaya, öteki olmaya ve nefret söylemlerine maruz kalıyorlar. Toplum bu haliyle LGBTİ bireyleri seks işçiliğine zorluyor. Trans bir kadın olan Özge, toplumun baskısını üstünde hissedenlerden biri. Çocuk yaşlarda içindeki gerçeği fark etmiş, üniversite eğitimi için yaşadığı kasabadan metropole gelince cinsel kimliğini bulmuş. O günlerde ailesinin ve arkadaşlarının ağır baskısıyla karşılaşmış. Kaçış yolunu askere gitmekte bulmuş.
Özge, tezkereden sonra ailesinin ısrarıyla nişanlanmış ancak ilişkileri devam etmemiş. Zaman içinde hayata karşı güçlü bir direniş geliştiren Özge, beş yıl sonra düzenli bir iş kurmayı, evini ve arabasını alıp hayallerini gerçekleştirmeyi ve bir kadın olarak hayata devam etmeyi planlıyor.
Gülçin Dinç;
1988 Mersin doğumlu. Avukat. Fotoğrafa 2018’de başladı. Belgesel fotoğraf ve sokak fotoğrafı üretiyor. Fotoğrafla gerçeğin hikâye edilmesini, itirazın ifadesini değerli buluyor. Mersin Fotoğraf Derneği Foto-Akademi Eğitimini “Don Kişot” adlı proje çalışmasıyla tamamladı. 2018 ile 2020 yılları arasında Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Memleketimden Görsel Hikâyeler Projesi’nde “Yedi Renk” adlı hikâyenin fotoğrafçılarından biri olarak yer aldı. Halen, 2020 yılında başlayan Mersin Fotoğraf Derneği Belgesel Fotoğraf atölyesine devam etmektedir.
Sevtap Yıldırım;
1974 Mardin doğumlu. Sosyal Hizmetler mezunu, fotoğrafçı. 2011 yılında fotoğrafa başladı genellikle belgesel ve sokak fotoğrafları çekiyor. “Bulunduğum zamana tanıklık ederken, fotoğrafı ifade etme biçimi, itiraz ve anlatım dili olarak kullanıp tanıklığımı fotoğraflarımdan oluşan hikâyelerim ile anlatmak istiyorum.” diyerek fotoğrafı anlamlandırıyor. Mersin Fotoğraf Derneği Belgesel Fotoğraf Atölyesi’nde 2015 yılında “Kiremithane Mahallesi” adlı çalışmada yer almasının ardından 2016 ile 2018 yılları arasında “Turgutreis ’ten İnsan Hikâyeleri” projesinde çalıştı. Mersin Fotoğraf Derneği’nin Foto Akademi eğitimini de 2018’de “Mor Süpürge” adlı proje ile tamamladı. Yine 2018 ile 2020 yılları arasında Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Memleketimden Görsel Hikâyeler Projesi’nde “Yedi Renk” adlı hikayenin fotoğrafçılarından biri olarak yer aldı. Halen, 2020 yılında başlayan Mersin Fotoğraf Derneği Belgesel Fotoğraf atölyesine devam etmektedir.
Afiş Tasarım: Ece Ural @eceuraldesign