İFSAK Etkinlikleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor!
Neredeyse iki yılın ardından İFSAK salonlarında yeniden başladığımız etkinliklere tüm üyelerimizi ve fotoğraf severleri davet ediyoruz.
İFSAK Sivil Toplum Kuruluşları İlişkileri Birimi ‘nin düzenlediği “Misafirimiz Bir STK” etkinliğinde bu ayın Misafiri, Doğa İçin Sanat Derneği. Konuklarımız, Göksen Ezeltürk, Buket Karademir, Süleyman Karan, Fethi Kınaş.
Söyleşi, 16 Aralık 2021, Saat 19.30 ‘da İFSAK Nurettin Erkılıç Salon’unda.
Doğa İçin Sanat Derneği;
2019 yılında ülkemizde son yıllarda giderek artan doğanın talanı konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmak adına bir grup amatör ve profesyonel sanatçı, doğaya ve sanata duyarlı bireyler olarak bir araya gelerek Doğa İçin Sanat Platformunu kurdular. Sahalarda düzenledikleri sanat etkinlikleri ile özellikle maden arama faaliyetlerinin ve enerji santrallerinin doğaya verdiği onarılamaz tahribatlara dikkat çekmeye çalıştılar. Platform olarak faaliyet sürdürdükleri süreçte, pandemiye rağmen İstanbul içinde ve dışında 15’ten fazla etkinliğe imza attılar, paydaş oldular, destek verdiler. Bunların arasında “Saroz’uma Dokunma”, “Bomonti Hepimizin”, “Ya Kanal Ya İstanbul”, “Yaşam Torbaya Sığmaz”, “Validebağ ’a Dokunma”, “Emirdağ-Yılkı Atları Yaşasın” etkinlikleri, “8 Mart Ölmek İstemiyorum”, “TRT Hepimizin”, “Munzur Özgür Akacak” ve “Beton İstanbul’a Hayır, Şişli Etfal Hepimizin” mini sergileri sayılabilir. Kamuoyunda daha fazla ses getirebilmek amacıyla bir tüzel kişiliğe kavuşarak seslerini daha çok duyurabilmek adına 2020 yılı sonunda dernekleşmeye karar verdiler ve 12 Mart 2021 tarihi itibariyle DİS DER Doğa İçin Sanat Derneği olarak faaliyetlerini sürdürmeye başladılar. 18 Eylül 2021 tarihinde ilk seçimli genel kurullarını gerçekleştirdiler. Kanal İstanbul’dan Emirdağ’daki flora ve faunaya yönelik tehditlere ülkenin neresinde olursa olsun, doğal hayatın dokusunu bozacak girişimlere karşı mücadelesini sürdüren dernek, aynı zamanda sanat etkinlikleriyle de faaliyetlerini sürdürüyor.
Sanatı aktivizmle iç içe geçiren derneğin perspektifi, tüm mücadelelere farklı bir renk katarken aynı zamanda doğanın korunması için mücadeleyi büyütmek olarak tanımlanıyor.
Derneğin bir diğer özelliği, doğanın korunması için verilen mücadelede diğer inisiyatif, platform ve derneklerle işbirliği içinde çalışmayı bir ilke olarak benimsemesi ve olanaklar çerçevesinde her türlü etkinliğe destek vermesi.
Çözüm ortaklarıyla işbirliği ve eşgüdümlü çalışmayı ilke edinen Doğa İçin Sanat Derneği’nin, İFSAK ortaklığında gerçekleştirdiği ‘Doğa Talanına Dur De’ Fotoğraf Yarışması da bu etkinliklere bir örnek teşkil ediyor.
Not: Pandemi koşulları gereği söyleşi yapılacak salonumuza en fazla 15 izleyici alınacaktır. İzleyici sayının fazla olması durumunda lokalden izlenilmesi için naklen yayın yapılacaktır.
Afiş Tasarım: Ece Ural, @eceuraldesign