“Fotoğraf Seçmede Editoryal Yaklaşımlar” / Söyleşi – İFSAK 65. Sezon Açılış Etkinlikleri Kapsamında

İFSAK 65. Sezon Açılış Etkinlikleri Kapsamında
“Fotoğraf Seçmede Editoryal Yaklaşımlar” / Söyleşi

Altan Bal, Ezgi Bakçay ve Serkant Hekimci“Fotoğraf Seçmede Editoryal Yaklaşımlar” söyleşisiyle 03 Ekim 2024 Perşembe Saat 19.30 da İFSAK’ta.

Fotoğrafın öncelikli veya tamamlayıcı olduğu çeşitli yayın organlarında (kitap, dergi, broşür, blog vs.) ve aynı zamanda sergi, enstalasyon, mekan ve sanatın birleştiği düzenlemelerde fotoğraf ve bağlayıcı unsurlarının seçimi, tasarımı gibi konularda uygulanan yöntemlerin ve fikirlerin neresindeyiz ve uygulama alanları daha ne kadar genişletilebilir?

Altan Bal;
1977’de İstanbul’da doğdu. Birincilikle Girdiği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf bölümünden dereceyle mezun oldu. 20 yıla yakın bir süredir profesyonel fotoğrafçılık, fotoğraf atölyeleri eğitmenliği ve son beş yıldır da görüntü yönetmenliği yapmaktadır. Belgesel fotoğraf alanında Bekar Odaları ve Kamyoncular çalışmaları yurt içi ve yurt dışında defalarca sergilenmiştir. Bekar Odaları çalışması dergilerde, kitaplarda yayınlanmıştır. Kamyoncular çalışması Fotoğraf Albümü olarak fotoğrafseverlerle buluşmuştur. Yunus Nadi Fotoğraf Ödülü, Kodak Profesyonel Kategori Büyük Ödülü, Ankara Film Festivali deneysel kategori Kısa film Görüntü Yönetmenliği Ödülü Sahibidir. 2016 yılından beri Nikon Türkiye Fotoğraf Elçilerindendir.

Altan Bal 21 yıldır İFSAK üyesidir. Sekretaryadan başlayarak İFSAK’ın çeşitli birimlerinde görev almıştır. 10 yılı aşkın bir süredir Temel Fotoğraf Seminerlerinde, Belgesel Atölyelerde eğitmenlik yapmış, proje grupları yönetmiştir. 2017 Şubat 2018 Temmuz arası Yönetim Kurulu üyesi olarak Genel Sekreterlik, 2019 – 2021 yılları arasında ise İFSAK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yerine getirdi.

Ezgi Bakçay;
İstanbul doğumlu sanat ve kültür kuramcısı Ezgi Bakçay lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi, Sinema Televizyon Bölümü’nde tamamladı.
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden doktorasını aldı.
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta, Görsel Kültür ve Sanat Kuramları dersleri vermektedir. Karşı Sanat Çalışmaları’nın küratörlüğünü üstlenen Ezgi Bakçay çeşitli kültür ve sanat kurumlarında seminerler, atölye çalışmaları ve sergiler düzenlemektedir. Kamusal alan, imge, bellek, kültür, estetik, siyaset konularında üretimlerini sürdürmektedir.

Serkant Hekimci;
1975 İstanbul doğumlu, Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdikten sonra uzun süreli fotoğraf çalışmaları yapmaya başladı. Yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirdiği bazı fotoğraf çalışmaları Atlas, National Geographic Türkiye gibi ulusal dergilerde yazılarıyla yer aldı.
Rusya’nın Kazan Şehri Belediyesi ve Japonya’nın Okayama şehri merkezli Tama Log Vakfı için fotoğraf çalışmaları gerçekleştirdi, bu çalışmaları ilgili ülkelerde sergilendi.
Ekim 2023’ten beri Atlas Dergisi’nin fotoğraf editörlüğünü ve fotoğrafçılığını yapıyor, belgesel fotoğraf çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyor. İstanbul’da yaşıyor.

Afiş Tasarım: Dayk Danzig