İFSAK Etkinlikler Tüm Hızıyla Devam Ediyor!
İFSAK Lokal’de Yeni Sergi Açılışı!
14 Aralık Cumartesi saat 15:30’da İFSAK Lokal ’de Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) bünyesinde gerçekleştirilen Foto Grafi Sanat Atölyesi’nin sergi açılışı yapılacaktır.
Sergi 14 Aralık 2024- 02 Ocak 2025 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

MANİFESTO
Kendimizi ve hayatı sorguladığımız çoğu zamanlar. Çoğu zaman soruların cevapsız kaldığı anlar. Tam olarak yönümüzü bilmediğimiz kimi zamanlar. İlk varoluş anı. Nereden geldik ve niye varız? Kalabalıklar içinde yalnız kaldığımız o an. İçinde bulunduğumuz coğrafyada yaşadığımız kader anı. Cevapsız sorularla baş başa kaldığımız gerçeklik hâli. Deliliğin normal sayıldığı bir düzen.
Kimiz biz!
Dünya üzerindeki tüm varlıklar zamanın ebedi akışına tabidir. Tam da bu sebeple tüm organik ve inorganik yaşam formları, dönüşüm kavramıyla derinden bağlantılıdır. Evrimsel bu matris, toplumsal ve kültürel değişimleri büyük ölçüde tetiklediği için yaşamı sanat aracılığı ile anlamaya çalıştığımız bir sergi.
Sanatçılar gündelik yaşama ait fikirlerini, meseleler ve sorunları, ürettikleri yapıtlar ile dile getirirler. Böylece diğer sanat disiplinlerindeki gibi fotoğraf da içinde yaşadığımız dünyaya farklı bir bakış açısıyla bakmamızı sağlar. Fotoğrafı aracı kullanarak yaşamın özünü anlamaya çalışırız… Dolayısıyla, yaşamdaki nesne ve olayları fotoğraf ile aktarmaya çalışan bizler, dünyadaki dönüşümleri açık ederiz.
Sanat sorgulatır, cevap aratır. Biz sanatla sadece heyecanlanabiliriz, hayal kurarız. Çünkü gerçek varlıklar acıdır ve çekilmezdir. Bu nedenle Dünyayı olduğu gibi değil, bir sanatçının gözünden olması gerektiği ifade ederiz.
Afiş tasarım: Sara Arslan